10 χρόνια Έλληνες Μυθικιστές και αφιέρωμα στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ!

Τον Νοέμβριο του 2023 οι Έλληνες Μυθικιστές και το Mythikismos.gr έκλεισαν 10 χρόνια δράσης στα ενδοδιαδικτυακά και εξωδιαδικτυακά δρώμενα της χώρας μας. Από το 2013 και εξής, η σελίδα μας και οι λογαριασμοί μας στα social media αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες συμπατριώτες και συμπατριώτισσές μας που επιθυμούν να ενημερωθούν για μια πληθώρα από ζητήματα που έχουν ως επίκεντρο την προβληματική γύρω από την ιστορικότητα του Ιησού.

Μπορεί η ένταση της δράσης μας να έχει μειωθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια (εδώ μπορείτε να δείτε ένα σχετικό αφιέρωμα που είχαμε παρουσιάσει για τα 5 χρόνια του mythikismos.gr), παρόλα αυτά κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι το ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού έχει μειωθεί – στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Άλλωστε οι… σπόροι δείχνουν να έχουν ήδη μπει. Μία βόλτα από τους λογαριασμούς social media μεγάλων ενημερωτικών σελίδων (με εκαντοντάδες χιλιάδες ακόλουθους ο καθένας) κάθε χρόνο, σε δημοσιεύσεις που αφορούν την… εορταστική αρθρογραφία σχετική με την ιστορία του χριστιανισμού, είναι αρκετή για να πείσει και τον πιο δύσπιστο για τις συνταρακτικές αλλαγές που παρατηρούνται κατά την τελευταία δεκαετία στις συνειδήσεις των Ελλήνων, αναφορικά με τις αντιλήψεις για την ιστορικότητα προσώπων και γεγονότων της Κ. Διαθήκης.

Στο πλαίσιο αυτό, αποχαιρετίσαμε το 2023 με την παρουσία του μέλους μας, Μηνά Παπαγεωργίου, στην εκπομπή του Πέτρου Τατσόπουλου στο Πρώτο Πρόγραμμα του Ραδιοφώνου της ΕΡΤ. Εκεί, στις 16 Δεκεμβρίου, έλαβε χώρα μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με αφορμή της έκδοση του βιβλίου “Το κατά Διόνυσον Ευαγγέλιον” (Εκδ. Δαιδάλεος) του Dennis MacDonald, συζητήθηκαν όμως και οι υπόλοιπες τρεις σχετικές πρωτοβουλίες του ίδιου εκδοτικού οίκου: Το “Ιησούς” (Richard Carrier), “Το πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού” (Μηνάς Παπαγεωργίου) και το “Ιησούς και Μύθος” (Συλλογικό – Πρακτικά του 1ου Πανελλαδικού Συνεδρίου για τον Μυθικισμό). Ακούστε την εκπομπή πατώντας εδώ.

Θερμές ευχές για ένα ευτυχισμένο “2024”.

Έλληνες Μυθικιστές

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × one =