Ιησούς, τι πίστευαν οι πρώτοι χριστιανοί για την ιστορικότητα του Ναζωραίου

Κυκλοφορεί από τον Δεκέμβριο του 2022, το πρώτο βιβλίο του Δρ. Ιστορίας Richard Carrier μεταφρασμένο στα ελληνικά. Το “Ιησούς, τι πίστευαν οι πρώτοι χριστιανοί για την ιστορικότητα του Ναζωραίου” (εκδ. Δαιδάλεος), είναι διαθέσιμο μέσω της ιστοσελίδας των εκδόσεων Δαιδάλεος και σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία της χώρας.

Από το κείμενο οπισθοφύλλου:

Ποιες ήταν οι πεποιθήσεις των πρώτων χριστιανών για τη φύση του Ιησού και γιατί σήµερα δεν γνωρίζουµε τίποτα για αυτές; Παρουσιάζουν οι αντιλήψεις αυτές συνάφεια σε σχέση µε τα όσα γράφτηκαν στα Ευαγγέλια µερικές δεκαετίες αργότερα και µέσω ποιας διαδικασίας άλλαξαν στο πέρασµα του χρόνου; Πόσο ιστορικά ακριβείς είναι οι εξιστορήσεις για τις περιπλανήσεις του Ιησού κατά µήκος της Γαλιλαίας και ποιον ρόλο έπαιξαν στη διαµόρφωση της χριστιανικής γραµµατείας οι προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης; Και πώς, τελικά, εγκαθιδρύθηκε κατά τους τελευταίους αιώνες της εποχής µας η θέση για έναν ιστορικό Ιησού εντός της ακαδηµαϊκής κοινότητας;

Στο βιβλίο αυτό, ο αναγνωρισµένος Αµερικανός ιστορικός Richard Carrier παρουσιάζει µε σαφή και κατανοητό τρόπο τα αποτελέσµατα της ενδελεχούς και πολυετούς του µελέτης αναφορικά µε τις απαρχές του χριστιανισµού. Ακολουθώντας ένα ρεύµα αναζητήσεων και ερωτηµάτων που τέθηκαν για πρώτη φορά στα χρόνια του Ευρωπαϊκού Διαφωτισµού, τα συµπεράσµατα του Carrier αναδεικνύουν νέα και συνταρακτικά δεδοµένα για το ερευνητικό πεδίο της ιστορικότητας του Ιησού, θέτοντας υπό κρίση την αξιοπιστία των γεγονότων που περιγράφονται στην Καινή Διαθήκη.


«Είναι πολύ βοηθητικό το να έχεις ευρύτητα γνώσεων και ο Richard Carrier ανήκει σε αυτή την κατηγορία των µελετητών! Τα επιχειρήµατα και τα δεδοµένα που παρουσιάζει σε αυτό το νέο του βιβλίο είναι καταπληκτικά, ακόµα και για όσους νιώθουν εξοικειωµένοι µε το σύγχρονο debate για την ιστορικότητα της πρωταγωνιστικής φιγούρας του χριστιανισµού».

Robert M. Price,
Καθηγητής της Καινής Διαθήκης και εκδότης του Journal of Higher Criticism


«To βιβλίο που καλύπτει ένα τεράστιο κενό στην εγχώρια βιβλιογραφία, φέρνοντας το ελληνικό αναγνωστικό κοινό σε επαφή µε τις ραγδαίες εξελίξεις αναφορικά µε τις νεότερες αντιλήψεις για τον ιστορικό Ιησού».

Έλληνες Μυθικιστές – www.mythikismos.gr


Δείτε και τα:

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 13 =