Στις 22 Μαΐου και με Διεθνή Συμμετοχή το 1ο Πανελλαδικό Συνέδριο για τον Μυθικισμό

B1

 

 

Η τελευταία φορά που σας ενημερώσαμε μέσα από το mythikismos.gr για τις εξελίξεις αναφορικά με τη διοργάνωση του 1ου Πανελλαδικού Συνεδρίου για τον Μυθικισμό ήταν κοντά στα τέλη του Οκτώβρη. Από τότε και λίγα 24ωρα μετά τον ερχομό του 2016, έχουν “τρέξει” μία σειρά από γεγονότα τα οποία έχουν ουσιαστικά περάσει τις προετοιμασίες στην επόμενή τους φάση. Τα νέα λοιπόν δεδομένα που έρχονται να προστεθούν στα όσα είχαμε ανακοινώσει στο προηγούμενο άρθρο επικαιρότητας είναι τα εξής:

1) Η ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου έχει “κλειδώσει”. Η ημερίδα μας θα λάβει χώρα την Κυριακή 22 Μαΐου του 2016, στο κέντρο της Αθήνας. Ο ακριβής τόπος θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

2) Η τελική σύνθεση των συνέδρων έχει επίσης “κλειδώσει”. Στην ειδικά διαμορφωμένη υποσελίδα του mythcon.gr μπορείτε να δείτε πώς σε σχέση με την προηγούμενη ανακοίνωσή μας, έχει προστεθεί η συμμετοχή του καθηγητή του παν/μίου Αθηνών και προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Στράτου Θεοδοσίου, καθώς επίσης και οι 3 συμμετέχοντες από το εξωτερικό: Ο δημοφιλής Μυθικιστής Βρετανός ιστορικός, Kenneth Humphreys (συγγραφέας του “Jesus Never Existed”), αλλά και οι Αμερικανοί Sean Fracek και Brian Edward από τους Μυθικιστές του Μιλγουόκι , ομάδα την οποία ανακηρύσσουμε τιμητικά ως “συνδιοργανώτρια του Συνεδρίου”, τόσο για την άριστη συνεργασία, όσο και για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσφέρουν τα μέλη της εδώ και καιρό. Δίχως αμφιβολία, οι διεθνείς αυτές συμμετοχές προσθέτουν επιπλέον αίγλη στην 1η Πανελλαδική Μυθικιστική μας σύναξη, ενώ παράλληλα αυξάνουν κατακόρυφα το ενδιαφέρον για το κοινό, μιας και εμπλουτίζουν ακόμη περισσότερο τις ερευνητικές οπτικές των θεμάτων που πρόκειται να παρουσιαστούν.

3) Με αφορμή τη θλιβερή είδηση του θανάτου της αμερικανίδας Μυθικίστριας Dorothy M. Murdock (Acharya S), αποφασίσαμε να αφιερώσουμε την όλη διοργάνωση στη μνήμη της.

 

Επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του 1ου Πανελλαδικού Συνεδρίου για τον Μυθικισμό στο www.mythcon.gr

 

Πλέον, επόμενος… σταθμός για διοργανωτές και συνέδρους είναι τα μέσα Φεβρουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί, θα πρέπει να παραδοθούν τα τελικά κείμενα των εργασιών, έτσι ώστε να επιμεληθούν και να συνθέσουν τα πρακτικά του Συνεδρίου. Τα τελευταία, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα είναι διαθέσιμα την ημέρα διεξαγωγής της ημερίδας.

 

Έλληνες Μυθικιστές 3/1/2016

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + one =