Ενθουσιασμός για το μεγάλο Μυθικιστικό debate του Οκτωβρίου στις ΗΠΑ

hft-debate-evolves-9501463500769

 

Τον Ιούνιο του 2015, είχαμε ενημερώσει τους επισκέπτες του Mythikismos.gr για το επερχόμενο -εντός του περσινού Φθινοπώρου- μεγάλο debate που επρόκειτο να λάβει χώρα στις ΗΠΑ, αναφορικά με τη διαμάχη για την ιστορικότητα του Ιησού.

Η καμπάνια στο kickstarter δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, παρ’ όλα αυτά η δραστήρια ομάδα των φίλων Μυθικιστών του Μιλγουόκι  βρήκε τους απαραίτητους πόρους και στις 21 του προσεχούς Οκτώβρη διοργανώνει το τρίτο “Mythinformation Conference”. Εκεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί, θα “διασταυρώσουν τα ξίφη τους” οι καθηγητές Bart Ehrman (υπέρ της ιστορικότητας του Ιησού) και Robert Price (κατά της ιστορικότητας του Ιησού), σε ένα Μυθικιστικό debate που αναμένεται να… αφήσει εποχή. O ενθουσιασμός που επικρατεί στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού (και όχι μόνο) είναι μεγάλος, γεγονός που αντανακλά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη ραγδαία άνοδο του ενδιαφέροντος για τον ιστορικό Ιησού, σε παγκόσμια κλίμακα. Για όλους εμάς που κατοικούμε μακριά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχει η δυνατότητα ζωντανής παρακολούθησης του όλου event έναντι ενός αντιτίμου που αγγίζει τα 10 δολάρια. Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ.

 

0_1451852505_mythcon-iii-fb-banner

 

Το who is who των συμμετεχόντων

Από τη μία πλευρά, ο καθηγητής Bart Ehrman, γνωστός στο ελληνικό κοινό για μια σειρά από βιβλία του που έχουν μεταφραστεί από τις εκδόσεις Ενάλιος και Modern Times, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει διαμορφώσει μία ξεκάθαρη θέση υπέρ της ιστορικότητας του Ιησού, με αποκορύφωμα την κυκλοφορία του βιβλίου του “Did Jesus Exist?“. Το εν λόγω πόνημα, μάλιστα, προκάλεσε τη μαζική αντίδραση αρκετών αξιόλογων εκπροσώπων του Μυθικισμού (Richard Carrier, D.M Murdock, Earl Doherty, Rene Salm, David Fitzgerald, Frank Zindler και Robert Price), που απάντησαν λίγους μήνες αργότερα με το “Bart Ehrman and the quest of the historical Jesus of Nazareth: An evaluation of Ehrman’s Did Jesus Exist?“.

Στην άλλη πλευρά του τραπεζιού, θα βρεθεί ένα από τα “βαριά χαρτιά” του σύγχρονου Μυθικιστικού κινήματος, ο καθηγητής Robert Price, γνωστός στο εξωτερικό για μία σειρά από βιβλία υπέρ της Μυθικιστικής υπόθεσης που έχει κυκλοφορήσει, καθώς επίσης και για τη δραστηριότητά του ως παραγωγός της δημοφιλούς ιντερνετικής ραδιοφωνικής εκπομπής “Bible Geek“. Το ελληνικό κοινό έχει έρθει σε επαφή με τις απόψεις του Price μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογραφική έρευνα του Μηνά Παπαγεωργίου, “Το πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού” (εκδ. Δαιδάλεος).

 

Έλληνες Μυθικιστές – 27/9/1016

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 3 =