Η Συνωμοσία του Παύλου: Έρχεται το πρώτο Μυθικιστικό μυθιστόρημα!

Η συνωμοσία του Παύλου

Το εξώφυλλο του επερχόμενου Μυθικιστικού μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Πιστοφίδη, “Η συνωμοσία του Παύλου”. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή τον Μάρτιο του 2018.

Η εντυπωσιακή έκρηξη του προβληματισμού και των συζητήσεων αναφορικά με τα θέματα που άπτονται του Μυθικισμού, έχουν προκαλέσει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας μια σειρά από ενδιαφέρουσες… “παρενέργειες”. Η συγγραφή δεκάδων άρθρων στο διαδίκτυο, η διοργάνωση συνεδρίων και ειδικών εκδηλώσεων, τα ρεπορτάζ σε έντυπα και ιστοσελίδες ποικίλης ύλης, καθώς επίσης και οι εκδόσεις βιβλίων, αποτελούν τα κυριότερα σημάδια της διείσδυσης των Μυθικιστικών ιδεών στην ελληνική κοινωνία.

Σε ότι αφορά την τελευταία κατηγορία, τις εκδόσεις βιβλίων δηλαδή, αυτή αφορά αποκλειστικά και μόνον συγγραφικά έργα (ατομικά ή συλλογικά) με τον χαρακτήρα της έρευνας. Το γεγονός αυτό πρόκειται να αλλάξει και μάλιστα πολύ σύντομα. Κι αυτό γιατί το επόμενο διάστημα πρόκειται να κυκλοφορήσει στους πάγκους των βιβλιοπωλείων της χώρας το πρώτο Μυθικιστικό μυθιστόρημα γραμμένο από Έλληνα συγγραφέα! Τόσο το εξώφυλλο, όσο και η υπόθεση του βιβλίου, μοιάζει να μας προετοιμάζουν για ένα πολλά υποσχόμενο συγγραφικό έργο, ικανό να καλύψει τις ανάγκες των απαιτητικών αναγνωστών, είτε αυτοί αρέσκονται στην ανάγνωση ιστορικών μυθιστορημάτων, είτε ερευνών για τις απαρχές του χριστιανισμού.

Και ο τίτλος αυτού, “Η Συνωμοσία του Παύλου“. Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης, ενώ το έργο πρόκειται να κυκλοφορήσει στα μέσα Μαρτίου από τις Εκδόσεις Πηγή. Η υπόθεση διαδραματίζεται στα μέσα του 1ου μεταχριστιανικού αιώνα στη Ρώμη, όπου ιστορικά υπαρκτοί Ρωμαίοι πολιτικοί και άνθρωποι του πνεύματος εξυφαίνουν τη δολοφονία του αυτοκράτορα Νέρωνα. Ρόλο-κλειδί στα σχέδιά τους πρόκειται να παίξει ο απόστολος Παύλος, κήρυκας μιας ταχύτατα αναπτυσσόμενης ιουδαϊκής αίρεσης, ένα γεγονός που θα φέρει τους πρωταγωνιστές ενώπιον συγκλονιστικών συμπερασμάτων σχετικά με τη σύγκρουση Δύσης και Ανατολής, των συνθηκών μέσα στις οποίες γεννήθηκε ο χριστιανισμός, αλλά και την ιστορικότητα του Ιησού! Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι το γεγονός ότι στο μυθιστόρημα εμπεριέχονται εκατοντάδες υποσημειώσεις, μέσω των οποίων ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να συνδυάσει την έντονη μυθιστορηματική δράση με την ιστορική γνώση.

Να σημειώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στο εξωτερικό τα πρώτα Μυθικιστικά μυθιστορήματα. Ενδεικτικά αναφέρουμε την περίπτωση του άκρως επιτυχημένου εμπορικά “The Christos Mosaic” του Vincent Czyz (που είχαμε παρουσιάσει στα τέλη του 2016), καθώς επίσης και το “Mythos Christos” του Edwin Herbert.

 

Ακολουθεί το κείμενο οπισθοφύλλου της “Συνωμοσίας του Παύλου”:

Βρισκόμαστε στα μέσα του 1ου μεταχριστιανικού αιώνα. Το κίνημα του Χριστιανισμού κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, χτυπώντας πλέον την πόρτα της Ρώμης. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας μας ο Απόστολος Παύλος, που παρουσιάζεται ως ο σημαντικότερος κήρυκας των Χριστιανών. Η μορφή του, οι πράξεις και οι λόγοι του εγείρουν το ενδιαφέρον μιας ομάδας επιφανών Ρωμαίων, ιστορικά υπαρκτών προσώπων, που σχεδιάζουν μεθοδικά τη δολοφονία του αυτοκράτορα Νέρωνα.

Μέσα από τους ζωηρούς διαλόγους και την καταιγιστική δράση των γεγονότων, οι πρωταγωνιστές αναδεικνύουν μία σειρά από άκρως συναρπαστικά θέματα, που μας ταξιδεύουν 2000 χρόνια πίσω στο παρελθόν: η σύγκρουση Δύσης και Ανατολής, οι σχέσεις του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού με τον χριστιανισμό, οι ομοιότητες του τελευταίου με τον Μιθραϊσμό και τη Διονυσιακή λατρεία, άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας του Παύλου, αλλά και συνταρακτικές αποκαλύψεις για το ίδιο το πρόσωπο του Ιησού.

Έχοντας πραγματοποιήσει μία χρόνια και κοπιαστική ιστορική έρευνα σε πρωτότυπες πηγές και αρχαίες επιστολές, ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό ένα περίτεχνο και διεθνών προδιαγραφών ιστορικό θρίλερ, γεμάτο από θρησκευτικά μυστήρια και συμβολισμούς.

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × three =