Οι αναστάντες θεοί των Ελλήνων και τα μυστήριά τους

Ένα άκρως ενδιαφέρον βιβλίο κυκλοφόρησαν την άνοιξη του 2023 οι εκδόσεις Εύανδρος. Πρόκειται για το έργο “Οι αναστάντες θεοί των Ελλήνων και τα μυστήριά τους”, σε επιμέλεια της Α. Ν Χαραλαμπάκου.

Η συγγραφέας/επιμελήτρια πραγματοποίησε μία ογκώδη και κοπιαστική έρευνα 341 σελίδων, συγκεντρώνοντας κείμενα από τις παραδόσεις των θεών Άδωνη, Άττη, Όσιρη, Διονύσου αλλά και της Περσεφόνης, καταδεικνύοντας ότι το αρχέτυπο του θνήσκοντος και ανασταινόμενου θεού δεν αποτελεί μία χριστιανική… πρωτοτυπία.

Έτσι στο βιβλίο ο αναγνώστης θα συναντήσει πρωτότυπο αρχαίο κείμενο, γλωσσολογικές αναλύσεις και συμπεράσματα, πλείστα ιστορικά και μυθολογικά στοιχεία, αλλά και λαογραφικές πληροφορίες που αφορούν σύγχρονα επιβιώματα των παραδόσεων αυτών στη σύγχρονη Ελλάδα. Δίχως αμφιβολία, ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στην περίπτωση του θεού Άδωνη, μιας και το εν λόγω σύγγραμμα αποτελεί έναν πραγματικό θησαυρό γνώσης.

“Οι αναστάντες θεοί των Ελλήνων και τα μυστήριά τους” αποτελούν μία must βιβλιογραφική επιλογή για τους μελετητές του μυθικισμού του Ιησού, ιδιαιτέρως όσων αρέσκονται στο να ερευνούν κοινά αρχετυπικά στοιχεία μεταξύ της πρωταγωνιστικής φιγούρας του χριστιανισμού και των προγενέστερων θεοτήτων της ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένων, φυσικά, και αυτών του ελλαδικού χώρου.

Η τιμή του ανέρχεται στα 25 ευρώ και μπορείτε να το αποκτήσετε μέσω αντικαταβολής τηλεφωνώντας στα γραφεία των εκδ. Εύανδρος (210-3840676).

Έλληνες Μυθικιστές

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × two =