Υποτιτλίστηκε σημαντική μυθικιστική ομιλία του Dr. Richard Carrier [VIDEO]

carrier

 

Στον αμερικανό Μυθικιστή και Δρ. Ιστορίας Richard Carrier  έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές κατά το παρελθόν. Το τελευταίο του βιβλίο On the historicity of Jesus (για την κυκλοφορία του οποίου σας είχαμε ενημερώσει περί τα μέσα του 14′), αποτελεί ένα από τα καλύτερα τεκμηριωμένα αναγνώσματα για τους ερευνητές του πεδίου των απαρχών του χριστιανισμού και της αμφισβήτησης της ιστορικότητας του Ιησού. Δυστυχώς δεν έχει μεταφραστεί στη γλώσσα μας και φυσικά δεν είναι το μοναδικό που περιμένει τη σειρά του…

Είναι γεγονός πώς η σχετική τεράστια παραγωγή βιβλίων και άρθρων που παρατηρείται σε ετήσια βάση στο εξωτερικό, με την ταυτόχρονη διοργάνωση δεκάδων σχετικών ομιλιών και εκδηλώσεων, καθίσταται -κατά το μεγαλύτερο μέρος της- απρόσιτη στο ελληνικό κοινό, για ευνόητους λόγους.

Παρ’ όλα αυτά πάντα μπορεί να βρεθεί μια μέση λύση! Φίλος της σελίδας των Ελλήνων Μυθικιστών, είχε τη λαμπρή ιδέα να ξεκινήσει ένα project υποτιτλισμού μιας σειράς από βίντεο αναγνωρισμένων μελετητών του χώρου που μας αφορά, γεγονός που θα μεταλαμπαδεύσει στο κοινό γνώσεις, επιχειρήματα και δεδομένα, χρήσιμα στον οποιονδήποτε θελήσει να έχει μία αποκρυσταλλωμένη εικόνα αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα για τον ιστορικό Ιησού.

Η αρχή γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέσα από τον υποτιτλισμό και παρουσίαση μιας εκ των καλύτερων -κατά την άποψή μας- και περισσότερο περιεκτικών ομιλιών του Carrier στο youtube, αναφορικά με το Μυθικιστικό ζήτημα, την ιστορικότητα του Ιησού και τις αρχετυπικές ομοιότητες των ευαγγελικών εξιστορήσεων με προγενέστερες θρησκευτικές παραδόσεις. Η διάλεξη δόθηκε στα τέλη του 2014, στην πόλη Φάργκο της Βόρειας Ντακότα, με αφορμή την κυκλοφορία του On the historicity of Jesus. Συμβουλεύουμε τους φίλους/ες και αναγνώστες της σελίδας μας να αφιερώσουν 43 λεπτά από το χρόνο τους παρακολουθώντας την. Εγγυόμαστε ότι το ενδιαφέρον τους θα κρατηθεί αμείωτο και θα βγουν πολλαπλώς κερδισμένοι (σημ. Αν δεν σας εμφανίζονται οι ελληνικοί υπότιτλοι, πατήστε την επιλογή CC κάτω και δεξιά στο παράθυρο του βίντεο).

 

Παρακολουθήστε την ομιλία του Δρ. Richard Carrier πατώντας εδώ.

 

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × three =