Δείτε στα ελληνικά το Marketing the Messiah

Στην μετάφραση και υποτιτλισμό του ντοκιμαντέρ “Marketing the Messiah” προχώρησε πριν μερικές μέρες το ελληνικό youtube κανάλι RealityvsMyth Gr. Πρόκειται για μία πραγματικά καλογυρισμένη παραγωγή που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2020 σε σκηνοθεσία του Αυστραλού Cameron Reilly.

Το φιλμ εξετάζει με επιστημονικό τρόπο (δίχως να λείπει το λεπτό χιούμορ που διευκολύνει ακόμα περισσότερο την παρακολούθησή του) τη γέννηση και ανάπτυξη του χριστιανικού κινήματος στη Γαλιλαία του 1ου μεταχριστιανικού αιώνα και τον τρόπο με τον οποίον σταδιακά μετεξελίχθηκε στην επίσημη κρατική θρησκεία της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Παράλληλα, αναλύονται επαρκώς οι ιδεολογικές και θεολογικές διαμάχες μεταξύ των πρωτοχριστιανικών σεκτών, άλλες εκ των οποίων στόχευαν στο εβραϊκό ακροατήριο και άλλες στο εθνικό. Ο θεατής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τις δηλώσεις και αναλύσεις αρκετών ακαδημαϊκών και εξειδικευμένων ερευνητών, που ρίχνουν φως σε ζητήματα που η μεγάλη μάζα συμπολιτών μας αγνοεί.

Το ντοκιμαντέρ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αμιγώς μυθικιστικό, μιας και φιλοξενούνται δηλώσεις από αναλυτές που εκπροσωπούν ένα ευρύ φάσμα απόψεων και θέσεων, παρόλα αυτά θα δεν θα ήταν άστοχο να υποστηρίξουμε ότι ο δημιουργός φαίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του φιλμ να… μας κλείνει το μάτι, δίνοντας τα απαραίτητα credits στους προβληματισμούς για την ιστορικότητα του Ιησού και την κατασκευή του μύθου του.

Οι φίλοι του mythikismos.gr και των Ελλήνων Μυθικιστών θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δηλώσεις γνωστών εκπροσώπων του μυθικιστικού ρεύματος όπως οι αμερικανοί Richard Carrier, Robert Price, David Fitzgerald, αλλά και του Raphael Lataster από την Αυστραλία.

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα την παρακολούθηση του διάρκειας 1 ώρας και 43 λεπτών ντοκιμαντέρ, που δεδομένα θα ανοίξει νέους ορίζοντες σκέψης και προβληματισμού για τους φίλους αναγνώστες μας.

Παρακολουθήστε το Marketing the Messiah με ελληνικούς υπότιτλους πατώντας εδώ.

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 4 =