Διαθέσιμο δωρεάν το Μυθικιστικό ντοκιμαντέρ “Το Αρχέτυπο του Ήρωα”!

Τρία, περίπου, χρόνια (2017) μετά την πρώτη του προβολή (ταυτόχρονα σε Μιλγουόκι των ΗΠΑ και Αθήνα), το Μυθικιστικό ντοκιμαντέρ του Jozef Richards, “Το Αρχέτυπο του Ήρωα” (Batman and Jesus), ανέβηκε σήμερα στο youtube κανάλι μας μετά από σχετική άδεια που εξασφαλίσαμε.

Υπενθυμίζουμε ότι στην άκρως ενδιαφέρουσα αυτή αμερικανική παραγωγή, συμμετέχουν αρκετοί γνωστοί Μυθικιστές όπως οι Richard Carrier, Robert Price, David Fitzgerald και Aron Ra.

Το ντοκιμαντέρ “Το αρχέτυπο του Ήρωα” (αγγ. τιτλος Batman & Jesus) του Αμερικανού σκηνοθέτη Jozef K. Richards, φιλοδοξεί να καταστεί ένα κινηματογραφικό σημείο αναφοράς για τους ερευνητές του Μυθικισμού. Μέσα από μία σειρά συνεντεύξεων με καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και ανεξάρτητους ερευνητές, επιστρατεύοντας σε πολλές περιπτώσεις το χιούμορ, το φιλμ εξετάζει όλα τα δεδομένα για την ιστορικότητα του Ιησού, συγκρίνοντας τα διαθέσιμα στοιχεία με το πεδίο που αποκαλούμε “μοντέρνα μυθολογία”. Στο “Αρχέτυπο του Ήρωα” ανιχνεύονται οι ρίζες της Ιουδαϊκής και Χριστιανικής διδασκαλίας. Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του γνωστού ήρωα των κόμιξ, του Μπάτμαν, αναδεικνύεται η διαχρονία της διάδοσης μυθικών ιστοριών στις ανθρώπινες κοινωνίες, ενώ παράλληλα γίνεται ένας ενδιαφέρον παραλληλισμός της μετάλλαξης των Ευαγγελίων της Βίβλου δια μέσου των αιώνων, με την αντίστοιχη εξέλιξη της ιστορίας του Μπάτμαν σε βιβλία και κινηματογράφο κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Υπενθυμίζουμε, τέλος, ότι κατά τη δεύτερη και τελευταία ημέρα προβολής του φιλμ στην Αθήνα (1/10/17), σημειώθηκαν ποικίλα κωμικοτραγικά περιστατικά έξω από την κινηματογραφική αίθουσα του Τριανόν που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Παρακολουθήστε το ντοκιμαντέρ “Το Αρχέτυπο του ήρωα” πατώντας εδώ.

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 4 =