Πέτρος Τατσόπουλος στο MEGA: “Οι ειδικοί ερίζουν για την ιστορικότητα του Ιησού”

Παρά την συνεχιζόμενη διάδοση των Μυθικιστικών θέσεων στην ελληνική κοινωνία την τελευταία δεκαετία, αυτό ήταν κάτι που δεν είχε συμβεί έως τώρα. Στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της 11ης Μαρτίου, ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA φιλοξένησε τον συγγραφέα και πολιτικό Πέτρο Τατσόπουλο. Αφορμή στάθηκε η υπόθεση της εισαγγελικής παρέμβασης κατά του προέδρου της “Ελληνικής Λύσης”, Κυριάκου Βελόπουλου, με αφορμή τα προϊόντα που διαφημίζει o τελευταίος την περίοδο αυτή, παρουσιάζοντάς τα ως λύση στην απειλή του Κορωνοϊού.

Ο κ. Τατσόπουλος ξεκίνησε τον λόγο του αναφερόμενος στην περίφημη υπόθεση με τις “επιστολές του Ιησού” και την εκμετάλλευσή τους από τον Κυριάκο Βελόπουλο (δείτε τα σχετικά μας άρθρα εδώ και εδώ), εκφράζοντας εν συνεχεία ξεκάθαρα Μυθικιστικές θέσεις για την ιστορικότητα του Ιησού, κάνοντας λόγο τόσο για τη διχογνωμία των ειδικών επί του θέματος έως και τις μέρες μας, όσο και για την πιθανότητα η ιδρυτική μορφή του χριστιανισμού να αποτελεί είτε σύνθεση αρχετυπικών στοιχείων ποικίλων προσώπων (μυθικών ή ιστορικών) του προχριστιανικού κόσμου, είτε ακόμη και απολύτως μυθικό πρόσωπο.

Τα όσα είπε ο Πέτρος Τατσόπουλος δεν έχουν μόνο αξία ως προς τις πληροφορίες που μετέδωσε σε χιλιάδες Έλληνες τηλεθεατές. Για τους Έλληνες Μυθικιστές αποτελεί ένα γεγονός πρωτοφανές, μιας και είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους σκέψεις και απόψεις εκφράζονται μέσα από δελτίο ειδήσεων μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού της χώρας.

Παρακολουθήστε το διάρκειας 37 δευτερολέπτων επίμαχο απόσπασμα πατώντας εδώ.

Έλληνες Μυθικιστές, 11/3/2020

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 4 =