Μυθικιστικό αφιέρωμα στα “Αιρετικά” της Documento (30/12)

airetika2

Στα μέσα του περασμένου Αυγούστου, είχαμε επισημάνει την ευχάριστη έκπληξη που μας προκάλεσε η κυκλοφορία του τόμου “Αιρετικά” της εφημερίδας Documento, το επίμετρο του οποίου αποτέλεσε “μία παρουσίαση ποικίλων τάσεων του ρεύματος του Μυθικισμού, από τις έριδες των πρωτοχριστιανικών χρόνων, έως την παράθεση των κοινών αρχετυπικών στοιχείων του Ιησού με μια σειρά από μυθικά και ιστορικά πρόσωπα“. Είχαμε, μάλιστα, τονίσει τότε, ότι η εν λόγω έκδοση “είναι δεδομένο ότι θα αποτελέσει την αρχή για αντίστοιχα μελλοντικά αφιερώματα σε mainstream ΜΜΕ, μιας και ο πλούτος των σχετικών πληροφοριών και προβληματισμών που θα μπορούσαν να μεταδοθούν σε ένα ευρύτερο -και διψασμένο για γνώση- κοινό στη χώρα μας, είναι πραγματικά ανεξάντλητος“.

Τέσσερις, μόλις, μήνες αργότερα, η πρόβλεψη αυτή επαληθεύεται με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο. Μέλη των  Ελλήνων Μυθικιστών και δημοσιογράφοι της Documento, συνεργάστηκαν αρμονικά και είναι έτοιμοι να σας παρουσιάσουν ένα άκρως μυθικιστικό τεύχος, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μαζί με την εφημερίδα λίγα 24ωρα πριν την υποδοχή του νέου έτους και συγκεκριμένα την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου. Στο mythikismos.gr παρουσιάζουμε σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα το εξώφυλλο και το ανάπτυγμα εξωφύλλου-οπισθοφύλλου των επερχόμενων “Αιρετικών”, ώστε να πάρετε μια πρώτη γεύση αυτής της πρωτοποριακής για τα δεδομένα του ελληνικού Τύπου έκδοσης.

AIRETIKA 1

Ως προς τα περιεχόμενά του, ο τόμος αξίζει δίχως αμφιβολία να βρίσκεται στη βιβλιοθήκη κάθε σπιτιού, αφού περιλαμβάνει κείμενα και συνεντεύξεις ακαδημαϊκών και ανεξάρτητων ερευνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας αναφορικά με το πεδίο της έρευνας για τον ιστορικό Ιησού. Επιπρόσθετα να αναφέρουμε ότι στις σελίδες του θα βρείτε και ένα ιδιαίτερης αξίας άρθρο, το οποίο αναφέρεται στους σημαντικότερους σταθμούς της δραστηριότητας των Ελλήνων Μυθικιστών και του Mythikismos.gr, που τον Νοέμβριο συμπλήρωσαν 5 χρόνια συγκροτημένης δράσης εντός και εκτός διαδικτύου.

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους της εφημερίδας Documento για τη συνεργασία και πέρα από την καλή ανάγνωση των “Αιρετικών”, ευχόμαστε στους επισκέπτες και επισκέπτριες της σελίδας μας χρόνια πολλά, καλά Μυθούγεννα και ένα χαρούμενο 2019!

Έλληνες Μυθικιστές, 19/12/18

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine + 12 =