Online σεμινάριο για τον Μυθικισμό από τον Δρ. Richard Carrier!

μαθημα

 

Τη δυνατότητα να έρθουν σε μία πρώτης τάξεως τριβή με τον Μυθικισμό έχουν οι Έλληνες ενδιαφερόμενοι μέσα στον Νοέμβριο και μάλιστα με τη βοήθεια ενός κορυφαίου εκπροσώπου του ερευνητικού αυτού πεδίου. Ο Αμερικανός ιστορικός Δρ. Richard Carrier (συγγραφέας του “On the Historicity of Jesus” (2014), που θεωρείται, όχι άδικα, το πληρέστερο Μυθικιστικό σύγγραμμα παγκοσμίως), ανακοίνωσε την έναρξη ενός μηνιαίου online σεμιναρίου με τίτλο “Questioning or Defending the Historicity of Jesus“, μέσω του οποίου οι σπουδαστές θα μελετήσουν όλα τα δεδομένα αναφορικά με την έρευνα για τον ιστορικό Ιησού, αλλά και για την ιστορικότητα των σκηνών που περιγράφονται στην Καινή Διαθήκη, ευρισκόμενοι μάλιστα σε συνεχή διάλογο με τον καθηγητή τους.

Στο σεμινάριο πρόκειται να εξεταστούν τα ισχυρότερα επιχειρήματα υπέρ και κατά της ιστορικότητας του Ιησού, των οποίων η βαρύτητα θα αναλυθεί και θα αξιολογηθεί. Οι σπουδαστές θα μάθουν πώς να ξεχωρίζουν τη σωστή από τη λάθος προσέγγιση στη μελέτη των ζητημάτων που αφορούν την ιστορικότητα του Ιησού, λαμβάνοντας υπόψιν τους το σύνθετο κοινωνικοπολιτικοθρησκευτικό backround της προέλευσης του Χριστιανισμού. Επιπρόσθετα θα μάθουν με ποιον τρόπο μπορούν να μελετήσουν τα Ευαγγέλια και τις Πράξεις των Αποστόλων ως μυθολογικά κείμενα, ενώ παράλληλα θα ερευνήσουν τα επιχειρήματα υπέρ ή κατά της ιστορικότητας του Ιησού εντός των αυθεντικών επιστολών του Παύλου και στην εξωβιβλική γραμματεία.

Το κόστος εγγραφής και παρακολούθησης του σεμιναρίου του Carrier, που θα διαρκέσει από τη 1 έως τις 30 Νοεμβρίου του 2017, ανέρχεται στα 79 δολάρια (δηλαδή 67 ευρώ), ενώ η γλώσσα που θα κληθείτε να χρησιμοποιήσετε ως σπουδαστές είναι φυσικά η Αγγλική.

Για να μάθετε περισσότερα αλλά και για να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας, πατήστε εδώ.

 

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty + 13 =