“Είναι επίσημο: Μπορούμε πλέον να αμφισβητούμε την ιστορικότητα του Ιησού”

Cambridge-University-Press-Marval

 

 

Από το Νοέμβριο του 2013 που δημιουργήθηκε αυτή η σελίδα, έχουμε τονίσει πολλές φορές, κυρίως μέσω άρθρων επικαιρότητας, τη δυναμική είσοδο των Μυθικιστικών ιδεών στον ακαδημαϊκό χώρο, πάντα σε ότι αφορά τις εξελίξεις από το εξωτερικό.

Το γεγονός αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα όσα μετέδωσε σήμερα (30/3) ο νεαρός Αυστραλός Ακαδημαϊκός (διδάσκων στο τμήμα Θρησκειολογίας του παν/μίου του Σίδνεϊ), Raphael Lataster, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Η είδηση αφορά στη δημοσίευση ενός 15σέλιδου άρθρου του Lataster στο journal “Think“, το οποίο χρηματοδοτείται από το Βασιλικό Ινστιτούτο Φιλοσοφίας στο Λονδίνο και εκδίδεται από τις εκδόσεις του φημισμένου πανεπιστημίου του Καίμπριτζ, Cambridge University Press.

Το άρθρο του Lataster, που φέρει τον εντυπωσιακό τίτλο “It’s official: We can now doubt Jesus’ historical existence” (“Είναι επίσημο: Μπορούμε πλέον να αμφισβητούμε την ιστορικότητα του Ιησού”), αναλύει εν συντομία τα κυριότερα συμπεράσματα που απορρέουν από τα όσα παραθέτουν ο συγγραφέας και ο δημοφιλής Αμερικανός Μυθικιστής και Δρ. Ιστορίας, Richard Carrier, στο πρόσφατο “Jesus did not exist: A debate among atheists” που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2015.

Έτσι μετά το σχετικό άρθρο του στην Washington Post τον Δεκέμβρη του 2014, ο Lataster ταράζει και πάλι τα νερά με την επιτυχία της δημοσίευσης μιας τέτοιας εργασίας στο υψηλότερο επίπεδο (ας μη ξεχνάμε και την πρόσφατη έκδοση του “On The Historicity of Jesus” του R. Carrier από τις ακαδημαϊκές εκδόσεις Sheffield Phoenix Press ). Τα γεγονότα αυτά καταδεικνύουν πως πολλές από τις σύγχρονες Μυθικιστικές θέσεις που αφορούν την ιστορικότητα του Ιησού, πληρούν όλα τα απαραίτητα κριτήρια που “απαιτεί” η ακαδημαϊκή έρευνα, κάτι που τους επιτρέπει πλέον να εντάσσονται ακόμη και στον σκληρό πυρήνα της mainstream σκέψης των ιστορικών και των θεολόγων.

Αγοράστε και κατεβάστε την εργασία του R. Lataster στο journal “Think” (κάντε κλικ εδώ).

 

Έλληνες Μυθικιστές, 30/3/2016

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 1 =