Κυκλοφορεί σε λίγες μέρες το πολυαναμενόμενο On the Historicity of Jesus

Setting-A-Release-Date

 

Από το καλοκαίρι του 2013 ήταν γνωστό πως θα αποτελούσε το πολυαναμενόμενο Μυθικιστικό συγγραφικό έργο για τη χρονιά που διανύουμε. Όπως όλα δείχνουν, στα τέλη του Ιουνίου, το On the Historicity of Jesus: Why We Might Have Reason for Doubt, του Αμερικανού ιστορικού Δρ. Richard Carrier, θα είναι διαθέσιμο για το αναγνωστικό κοινό.

Η κυκλοφορία του συγκεκριμένου βιβλίου δεν χαρακτηρίζεται άκρως σημαντική αποκλειστικά και μόνον εξ’ αιτίας του θέματος που καταπιάνεται. Ο Sheffield Phoenix Press, που ανακοίνωσε πρόσφατα κείμενο οπισθοφύλλου και εκτεταμένα περιεχόμενα του πονήματος του Carrier, αποτελεί τον πρώτο ακαδημαϊκό εκδοτικό οίκο που εκδίδει Μυθικιστικό βιβλίο ύστερα από 50 ολόκληρα χρόνια. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δυναμικό “μπάσιμο” των Μυθικιστικών απόψεων για τις θέσεις που αφορούν την αμφισβήτηση της ιστορικότητας του Ιησού, στον ακαδημαϊκό κόσμο, απ’ τον οποίον παρέμεναν αποκλεισμένες επί δεκαετίες.

on the historicity

Οι προπαραγγελίες έχουν ξεκινήσει μέσω της σελίδας του Sheffield P.P, με την τιμή του συγκεκριμένου συγγραφικού έργου να είναι αρκετά τσουχτερή (70 ευρώ για το σκληρό εξώφυλλο και 29,5 ευρώ για το paperback), γεγονός αναμενόμενο από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με ακαδημαϊκό σύγγραμμα. Παρ’ όλα αυτά, οι 700 σελίδες του αλλά και η τεκμηρίωση που θα παρέχει είμαστε σίγουροι πώς θα ανταμείψουν τον αναγνώστη.

Ο Δρ. Richard Carrier, με διδακτορικό στην αρχαία ιστορία από το πανεπιστήμιο Columbia, είναι γνωστός στους μελετητές του Μυθικισμού μέσα από τις εμφανίσεις του σε ντοκιμαντέρ (The God who wasn’t there), από δημόσια debates με άλλους καθηγητές και ερευνητές, αλλά και μέσω μιας σειράς εξειδικευμένων για θρησκευτικά και ιστορικά ζητήματα βιβλίων (τελευταίο του ήταν το Proving History: Bayes’s Theorem and the Quest for the Historical Jesus). Το ελληνικό κοινό ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή μαζί του τον Μάρτιο του 2014, μέσω μιας συνέντευξής του που παρουσιάστηκε στην επαυξημένη έκδοση του βιβλίου “Το πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού: Το ρεύμα των Μυθικιστών” από τον δημοσιογράφο Μηνά Παπαγεωργίου.

Εν τω μεταξύ με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου, ο Δρ. Richard Carrier ανακοίνωσε τη διενέργεια online μαθημάτων για τον Μυθικισμό τον προσεχή Αύγουστο. Περισσότερα για το πώς μπορείτε κι εσείς να τα παρακολουθήσετε εδώ.

 

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen − thirteen =