“Χριστιανισμός χωρίς τον Ιησού”. Υποτιτλισμένη συνέντευξη του Δρ. Richard Carrier [VIDEO]

carrier

Ένα ακόμη χρήσιμο για τους Έλληνες ερευνητές του Μυθικισμού, βίντεο, ανέβηκε σήμερα από το εξειδικευμένο youtube channel, RealityvsMyth Gr. Πρόκειται για τη διάρκειας 29 λεπτών συνέντευξη-μίνι ντοκιμαντέρ του δημοφιλούς Δρ. Ιστορίας-Αμερικανού Μυθικιστή, Richard Carrier, προς την ομάδα παραγωγής του 11th story, που είδε το φως της δημοσιότητας μόλις μερικά 24ωρα νωρίτερα, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Στο υποτιτλισμένο στα ελληνικά βίντεο, ο Carrier συμπυκνώνει μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα πολλά από τα ζητήματα που αναλύει στο βιβλίο του “On the historicity of Jesus“, το οποίο θεωρείται, όχι άδικα, ένα από τα σημαντικότερα Μυθικιστικά συγγραφικά έργα που έχουν εκδοθεί ποτέ.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρεται στο κοινωνικοθρησκευτικό προφίλ της εποχής όπου γράφτηκαν τα πρώτα κείμενα του χριστιανισμού, στις μυστηριακές σέκτες εκείνης της εποχής στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, αναλύει το γιατί ο Μάρκος έγραψε το πρώτο ευαγγέλιο στα ελληνικά και γιατί αντέγραψε τον Όμηρο, καθώς επίσης και το πώς και γιατί γεννήθηκε η ιδέα για έναν ιστορικό Ιησού.

 

Παρακολουθήστε υποτιτλισμένη τη νέα συνέντευξη του Δρ. Richard Carrier υπό τον γενικό τίτλο “Το Ευαγγέλιο κατά τον Carrier – Ένας χριστιανισμός χωρίς Ιησού” πατώντας εδώ.

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 5 =