Ετοιμάζεται η αγγλική έκδοση για “Το Πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού”

3i ekdosi

 

Λιγότερο από 1,5 χρόνο μετά την πρώτη του εμφάνιση στα ράφια των βιβλιοπωλείων (Μάιος 2013) και λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία της τρίτης του έκδοσης (Μάρτιος 2014), το τελευταίο μου βιβλίο με τίτλο «Το πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού: Το ρεύμα των Μυθικιστών» (εκδ. Δαιδάλεος) είναι σχεδόν έτοιμο να ξεκινήσει το νέο του ταξίδι. Αυτή τη φορά εκτός των ελληνικών συνόρων.

Όσοι έχουν αποκτήσει το βιβλίο ή έχουν ρίξει μια ματιά στα περιεχόμενά του, θα έχουν διαπιστώσει πως κεντρικό πυρήνα της πρωτότυπης αυτής δημοσιογραφικής έρευνας αποτελούν 19 συνεντεύξεις με ακαδημαϊκούς και ειδικούς ερευνητές, που προσφέρουν στον αναγνώστη μία σφαιρική εικόνα για το Μυθικιστικό Ρεύμα του χθες και του σήμερα. Από αυτές, οι 16 προέρχονται από ξένους ειδικούς που κατοικούν σε 10 διαφορετικές χώρες του κόσμου.

Υπό αυτή την οπτική, δεν ήταν και τόσο παράξενο το γεγονός ότι από τα πρώτα κιόλας βήματα της συγκεκριμένης έρευνας, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από τους Μυθικιστές του εξωτερικού αναφορικά με το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής κυκλοφορίας του βιβλίου αυτού και στην αγγλική γλώσσα. Τους τελευταίους μήνες η ιδέα αυτή παίρνει καθημερινά σάρκα και οστά. Η μετάφραση του βιβλίου έχει ήδη ολοκληρωθεί (συμπεριλαμβάνοντας μάλιστα και το μεγαλύτερο μέρος του υλικού της επαυξημένης Γ’ έκδοσης), ενώ το κείμενο έχει τσεκαριστεί και από Βρετανό Μυθικιστή που έχει επισημάνει λάθη και μικροπαραλείψεις. Απομένουν να γίνουν πολύ λίγα πράγματα ακόμα σε επίπεδο editing και στη συνέχεια το έργο θα είναι έτοιμο να μπει στο ατελιέ των εκδόσεων Δαιδάλεος για το τελικό του στήσιμο.

Να τονιστεί εδώ ότι η επερχόμενη ξενόγλωσση κυκλοφορία του βιβλίου (που έχει λάβει τον προσωρινό τίτλο «Jesus Mythicism – An Introduction» και λογικά θα κυκλοφορήσει εντός του 2014) θα υποστηριχτεί κατά κύριο λόγο μέσω της πλατφόρμας των ebook για ευκολότερη διάδοση και διάθεση σε κάθε γωνιά του πλανήτη (amazon.com κ.α) και ενδεχομένως ενός μικρού αριθμού «συμβατικών» αντιτύπων. Όμως αυτό είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει μετά τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Έως τότε καλό υπόλοιπο καλοκαίρι.

 

Μηνάς Παπαγεωργίου / meta-journalist

 

4/8/2014

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + nine =